Så var det fredag ettermiddag og sola varmer. Hva er vel mer naturlig enn å gjøre klart til en “standard grill” a la naboens. Den “første” gang vi damene i naboens forsøkte oss på å gå utafor komfortsonen når det gjelder grilling, var etter litt mobbing av gutta i naboens. Vi satt og var litt mette av grillmat etter en lang grillsesong med den samme menyen gjennom så å si hele sesongen.  Vi ble gjentatte ganger utfordret på å forsøke noe nytt, så vi ikke ble like kjedelige som menyen. De var ganske så sikre på at vi kom til å fortsette i samme duren neste sesong også… Hvem kan la gutta slenge ut en sånn påstand ustraffet? Ikke vi i alle fall. Vi satte oss ned og søkte på google og kom over denne menyen og bestemte oss for å forsøke. Lykkes vi, var det ikke vi som var kjedelige, og det var fremdeles opp til gutta å bevise at de ikke var det… La oss si det sånn, det er dette vi har grillet mest siden 😉

Her er menyen og framgangsmåten. Husk at vi gjerne vil ha kommentarer på variasjoner eller andre måter å gjøre det på.

Svin indrefilet magert og godt, har en mild smak

Beregner ca. 3 personer pr filet

QFOJXeHo48QXiZYcH-UaO9tqPkFJN2pjdje-2M7Ov0s[1]

 

Filetene “finpusses” for  slintrer og sånn. Legges i “all round” marinade som er krydret med en god del allround krydder med en liten “dæsj” med paprikapulver.

La filetene marineres i minimum en halv time – gjerne enda lenger hvis man har tid.

_avUDXtAnqTDaWXGiIzYuB1MCp5r6uwd58nNhHHI2Qs[1] - Kopi

 

Så snitter vi den på langs, nesten helt igjennom og legger inn smøreost. Vi bruker for det meste Philadelphia i forskjellig utgaver, denne gangen var det hvitløk og urter

8JE9z9WoAIrqAVcdUkknmJJ_xA5X6ThhEbaVYHC-Frg,uvcF7tVJazcJqfDuzOVRh2IMoICdCDnLEnH4dhY_j2E[1]

Når smøreosten var på plass, så surret vi dem stramt med bacon. Pakkes inn i folie og legges på grillen.

 

 

fanwLjMX92ijEf8AcBO7JubMRepimroOz9lxNnjdqsg[1] - KopiwK_1iUXviKSEE-wLBbdnND8pbXZzJ_ojK39Ezf_BSiw[1]

Det anbefales å bruke indirekte grilling, stikk et steketermometer for å følge med på temperaturen. Når den viser ca 55 grader, så tar vi filetene ut av folien og legger dem direkte på grillen (direkte over grill blussene) for å få fin brunfarge på baconet. Heldigvis for oss så har baconet festet seg underveis i folien, så vi slipper å knytte den sammen med husholdnings tråd.. Forenkler det hele, synes vi 🙂

1cYnWJxctSYjU6MjcK-XmIuxaHIaA6kmQWHyyHNDv6c[2] - Kopi - Kopi

Grill filetene til de når ca 62 grader, ta dem av og legg dem i en ildfast form med lokk i 15 – 20 minutter. Ved å la kjøtt hvile vil kjøttsaften «vandre» fra midten av kjøttet og ut til hele kjøttet  – blir da saftig og godt. Det går fint å få grillet tilbehøret mens kjøttet er på vent. Denne gangen gangen valgte vi ganske lett tilbehør – lett, men utrolig godt . Gulrøtter og squash, krydret med havsalt og pepper. Husk å kutte gulrøttene opp i små biter eller gi dem et ørlite oppkok i forkant.

rucrTPj_qNRLpTOufFc8gMc79FTp148j-OcJuO4LoEo[1]

Kan virkelig anbefale soppsaus som tilbehør:

IMG_4930 - Kopi

Potetene denne gangen ble store fine amadinepoteter som ble kuttet i båter, lagt i form med havsalt, rapsolje, provancekrydder og hvitløkspulver. Når du tror du har hatt på nok, ha på litt til 😉

IMG_4931

Når poteter, saus og tilbehør er satt på en litt hyggelig dekket bord, kuttes fileten opp i passe stykker og det er klart for mat for store og små

IMG_4933 - KopiIMG_4935

Fremdeles så er dette en av favorittene våre. I stedet for svinefilet, kan man gjerne bruke kyllingfilet.

Denne gangen hadde vi familiebesøk som hadde med seg en virkelig god vin. Kan anbefales!

IMG_4941

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *