Yammi…. Fredag, helg og bakt potet på grillen 🙂 Det er bare en super start på helga. Enkelt, rimelig og egentlig en sterk undervurdert grillrett etter vår mening. I våre yngre dager (men også idag) så var baktpotet en fin måte å få i seg proteiner og vitaminer etter en «bysleng» mens man ventet på drosja hjem.. En større opplevelse er å grille selv med masse tilbehør … olala. Må forsøkes. En slager også blant flere av tenåringene våre… de som spiser potet til vanlig….
Finn noen store poteter og skrubb/ skyll de i kaldt vann. Stikk med en gaffel litt rundt på poteten, og skjær et kryss i poteten. Salt potetene, gjerne med havsalt. Ja, for dere som har kikket på flere oppskrifter, havsalt er en favoritt 🙂
Beregne god tid på potetene – ca 1 time. Kan variere fra potetslag til potetslag.
Dette har vi som tilbehør i dag:
På grillen:
Bacon – gjerne i terninger, grilles på grillen i folieform – dette går det alltid mye av
Svinestrimler med tandorikrydder
Løk
Sopp
Revet ost
Mais
Skinkestrimler
Kryddersmør
Urtesaus (örtsås fra Sverige kan anbefales)
Så er det bare å nye fredagsgrillen. Ser helt fortreffelig ut, spør du oss 😉
Siste kommentarer