Yammi…. Fredag, helg og bakt potet på grillen 🙂  Det er bare en super start på helga. Enkelt, rimelig og egentlig en sterk undervurdert grillrett etter vår mening. I våre yngre dager (men også idag) så var baktpotet en fin måte å få i seg proteiner og vitaminer etter en «bysleng» mens man ventet på drosja hjem.. En større opplevelse er å grille selv med masse tilbehør … olala. Må forsøkes. En slager også blant flere av tenåringene våre… de som spiser potet til vanlig….

Finn noen store poteter og skrubb/ skyll de i kaldt vann. Stikk med en gaffel litt rundt på poteten, og skjær et kryss i poteten. Salt potetene, gjerne med havsalt. Ja, for dere som har kikket på flere oppskrifter, havsalt er en favoritt 🙂

Beregne god tid på potetene – ca 1 time. Kan variere fra potetslag til potetslag.

Dette har vi som tilbehør i dag:

På grillen:
Bacon – gjerne i terninger, grilles på grillen i folieform – dette går det alltid mye av
Svinestrimler med tandorikrydder
Løk
Sopp

kjøtt til bakt potetBakt potet tilbehør på grillen

 

 

Revet ost
Mais
Skinkestrimler
Kryddersmør
Urtesaus (örtsås fra Sverige kan anbefales)

 

Så er det bare å nye fredagsgrillen. Ser helt fortreffelig ut, spør du oss 😉

Photo 31.05.13 20 00 24

Photo 31.05.13 19 59 55

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *