Når vi ønsker å utfordre våre menyer og smaksløker så pleier vi å sette oss ned å lete etter nye oppskrifter på Google eller kokebøker vi ikke visste vi hadde.  Grillspyd var målet denne gangen – og det skulle helst være nye og overraskende smaker… krevende oppgave 😉  her er oppskriften og bilder av resultatet.

2 svinefilet
4 epler

Til pensling av grillspydene:
2 ss nypressa sitronsaft
4 ss grov sennep
4 ts dijonsennep
2 ss solsikkeolje
2 ss appelsinjuice

Stikk ut kjernehusene av eplene og del eplene i båter (vend eplene i litt sitronsaft for å unngå at de blir brune). Del sitronen i skiver og legg skiven rundt svinekjøttet når du trer det på grillspydet – svinekjøtt med sitronskive og eple vekselvis på ca 8 grillspyd. Pensle grillspydene.

20130508_205644

 

Grilles i ca 15 minutter – snu ofte og pensle underveis. Når grillspydene er ferdig så server gjerne med  denne sennepssausen

Saus:
2 ss grov sennep
2 ts dijonsennep
12 ss matfløte

Denne varianten ble godt mottatt, men verre var det med scampiene som ble forsøkt, og den stakkaren som forsøkte seg med ny oppskrift har fått en god del pes for resultatet. Sier dere bare – vær forsiktig med kajennepepper og chili!!!! Kunne nok vært litt mindre brannfarlig om det rådet ble fulgt…

Her er i iallfall oppskriften som for vår del må justeres:

2 poser rå scampi
2 ss finhakket frisk koriander
1 klype kajennepepper – her var nok klypa for stor…
4 ss maisolje

Bland koriander kajennepepper og maisolje og ha i renskende rå scampi. Grilles til de har skiftet farge. Sever med frisk koriander og limebåter.

20130508_212139

 

Så kom det store. Det skulle lages hjemmelaget salsa – og den ble hot og meget brennbar.  Ikke å anbefale i den varianten vi fikk til. Kan jo være at oppskriften ikke ble fulgt til punkt og prikke? Ikke vet jeg hvor feilen lå… Mulig at den må testes en gang til – uten gjester!

Salsa

1 appelsin
1 syrlig eple, skrelt og delt
2 friske, røde chilier  – var det for mye tro?
1 fedd hvitløk, hakket
8 friske korianderstilker
8  friske myntestilker
4 ss limesaft
salt og pepper – var umulig for kokken å kjenne at var tilsatt..

Alt dette skulle sammen opp i en kjøkkenmaskin, unntatt limesaften, og blandes godt. Limesaften skulle tilsettes gjennom “matehullet” mens motoren gikk. Salt og pepper skulle smakes til. Etter smakprøvingen var det i alle fall ikke mulig å kjenne andre smaker, og kaldt vann med isbiter måtte til som brannslukking.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *