I går var vi i Sverige for å fylle opp med ingredienser til våre grillingser – Det er fortsatt mye å hente med å handle i vårt naboland. Vi har planlagt grillmenyene fremover så det blir stort sett å plukke fra lista. Det var en fin tur, opp kl 04.00 og hjem kl 22.00, slitsomt men deilig å fylle opp fryserne igjen…..
Dette blir grillings nummer 50 i år 🙂
I dag hadde vi planlagt å grille Kveite, men i Arendal var det ingen som hadde denne delikatessen i disken – det ble derfor breiflabb, ingen dårlig erstatning. Breiflabben kan bli opptil 200 cm lang og veie mer enn 98 kg, men er vanligvis betydelig mindre – Breiflabb ble i tidligere tider regnet som en ufisk som man kastet på havet igjen. Nå blir den regnet som en meget god matfisk og det forgår et kommersielt fiske etter den. I Norge foregår dette som et direkte garnfiske på kysten av Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane – Så hvis vi søringer ønsker å ha denne på grillen så er vi avhengig at vestlendingene.
Til grillings idag ( sol og 25 grader :))
Naboens: 4, voksne og 4 barn
Gjester: 2 voksne.
Forberedelsestid: 10-15 min
Marineringstid: 15-30 min
Steketid: ca 20 min
Grillen varmes opp til ca 200 grader.
Marinaden:
2 ss ekstra virgin olivenolje
1 ts ferske rosmarinblader, finhakket
1 ts ferske oreganoblader, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
¼ ts havsalt
¼ nykvernet sort pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden i en mellomstor skål. Legg breiflabben i en panne og la den trekke i romtemperatur i 15-30 min
Breiflabben:
Vi er 6 voksne som skal ha fisk – de øvrige skal som vanlig ha pølser og hamburgere – det skal nesten være umulig å spise dette hver dag,men i våre familier blir kidsa fortsatt happy med det vante…. Vi beregner ca 2,3 kg breiflabb – skjær opp fisken i ca 4 cm tykke skiver, pakk dem inn i 2 skiver bacon. Legg en ( eller to) sitronskive under og oppå hver filet. Start med å legge enden av en skive bacon under fileten. Vikle den dertter rundt og avslutt under fileten. Vikle den andre baconskiven på samme måte og sørg for å dekke mest mulig av breiflabben. Fest baconet med tretannpirkere.
Grill breiflabben med bacon endene ned i ca 20 min på direkte varme under lokk til baconet er brunet og breiflabben akkurat gjennomstekt. Vend dem en eller to ganger og flytt dem over på indirekte varme (stedet der blussen ikke er tent) hvis det flammer opp.
Varm Potet- og baconsalat:
Denne gangen valgte vi en god potetsalat. som tilbehør.
4 faste poteter, ca 550 g – skjær i 1 cm tynne skiver
4 baconskiver, finhakket og i terninger – stek dem
1 liten paprika, del opp terninger.
½ dl fersk bladpersille.
1 ss kapers, avrent og grovhakket
2 ss eplecideredikk.
pensl potetskivene godt med olje på direkte varme i 3-5 min så de får tydelige grillmerker, vend skivene – Flytt dem deretter over på indirekte varme og la dem steke ytterligere i 10 min til de er gyldenbrune og møre. Ta dem av grillen og skjær opp i passe biter
Bland poteter, bacon, kapers, paprikaterninger, persille og kapers i en mellomstor skål. tilsett 2 ss olje sammen med vinedikken. Vend salaten forsiktig og smak til med pepper
I tillegg så kokte vi gulrøtter i terninger og smeltet smør.
Dette ble en fantastisk matopplevelse, breiflabben med sin faste konsistens, sammen med salaten var en utsøkt kombi – Denne kan virkelig anbefales – Til maten så serverte vi Berens MD’A Rosso terre de chieti.
Det som er typisk med fisk, er at vi man blir litt trøtt og sløv – men det gjør ingen ting når sommervarmen fortsatt er over 20 grader kl 22.00
Siste kommentarer