Et nydelig fint vær på Sørlandet 17 mai – Grunnlovsdagen er for de fleste en festdag med familie og venner. I dag så var det 16 til grillings og det ble en fin avslutning på dagen der hele byen var i feststemning.

Kalkunrullesteik.

Dette kan gjøres meget enkelt, kjøp kalkunrullesteik i butikken – er fra 1-2 kg. Vi beregnet 4 kilo, 2 steiker a 2 kg. Lag en enkel honning-sennepsmarinade:

Like deler honning og sennep, olivenolje, salt og pepper – kan også bruke bruke litt hvitløk. Smak til underveis og så er det bare å smøre på å sette på grillen. Vi pleier å pensle marinade på underveis når vi griller.

_MG_7503

Steikene skal grilles på indirekte varme, ca 150 grader (legges på kall sone) i ca 2-2,5 timer (2 kg steik) – sett i steketermometer så har man kontroll på kjøttet. Steketiden påvirkes av mange faktorer. Blant annet det rå kjøttets temperatur, utendørstemperatur, vind og hvor mye man ønsker det gjennomstekt. Vi bruker å ha kjernetemperatur på mellom 70-75 grader – temperaturen vil  stige rundt 5 grader etter at man har tatt kjøttet av grillen. La kjøttet hvile 10-15 min før man skjærer opp – da blir det saftig.

 _MG_7510

 

Blomkålsgrateng- to former –  ca 14 personer

3 Blomkål
2 Brokkoli
1 pose gulrøtter

_MG_7500

Kok blomkål,brokkoli og gulrøtter til de nesten er ferdig kokt. Husk at de kokes enda litt mer mens de er på grillen. Fordel blomkål og brokkoli og gulrøtter i ildfast form

Hvit saus: (velg den hvite sausen som man synes smaker best)

Vi lagde av disse ingrediensene:
Smør,mel,melk,salt,pepper,muskat,karri,bacon,ost

Lag en tykk hvit saus. Smak til med salt og muskat og litt karri. Ha i revet ost,
sprøstek bacon i små biter og ha dem i sausen. . Hell sausen over grønnsakene.
Sett formen på grillen og la den gratineres der.

Skjær bacon i biter og stek i en panne (gylden farve) og revet ost – etterhvert så fordel bacon og osten på toppen – grilles til osten er smeltende

_MG_7506

 

Båtpoteter

Amadinepoteter ble kuttet i båter, lagt i form med havsalt, rapsolje, provancekrydder og hvitløkspulver. Stekes til det får en gyllen farve, kan med fordel settes på grillen, men noen ganger så er grillen for liten og da er stekeovnen god å ha..

_MG_7511

Pavlovakake.

Vi avsluttet med en kjempeherlig pavlovakake – den kan sterkt anbefales – oppskrift her

_MG_7515

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *