I dag er det 25 grader og strålende sol, det har vi forøvrig hatt i hele juli, Vestlandet har hatt vind og regn og det har de også hatt i hele juli – Det er en ting med sommer, den er best på Sørlandet. I dag så blir svinefileten nok en gang på menyen, men med en litt annen variant. Oppskriften har vi hentet fra Webers, nå er det grilltid – vi følger som regel ikke oppskrifter slavisk, det er flere grunner til det, enten så har vi ikke evne til å følge nøye planlagte instruksjoner eller så er oppskriften i bunn og grunn litt kjedelig – Denne gangen så har nok sommerheten slått til blant kokkene og resultatet er uvisst, men vi vi får se når grillingsen er på vei til adamseplet og forbi våre grillsmakende organer.

Søtpoteter:

Bland 3 fedd finhakket hvitløk, 1 ss ekstra virgin olivenolje, ½ ts havsalt og ¼ ts nykvernet pepper. Skjær opp søtpoteter ( 700 g små poteter) i ca 2 cm tykke skiver vend potetene i denne blandingen så de dekkes jevnt med olje. Legg potetene i en laaaaang aluminimumsfolie og brett folien slik at potetene lukkes inn i en pakke

 

IMG_5169

Søtpoteter er aldeles nydelig i seg selv og på grillen så var det dette som gjorde dagens rett til en god opplevelse.

Stuffing til svinefileten:

Ha 175 g  smuldret brød, sitronskall og ¾ dl sitronsaft av 2 sitroner, 2 ss finhakket timianblader , ½ ts salt, ¼ ts nykvernet pepper og 2 ss ekstra virgin olje i den samme oljen som potetene lå i og rør rundt til brødet har sugd til seg væsken.

Svinefilet:

2 stk svinefileer, skjær opp på langs (ikke gjennom) og brett dem ut – dekk kjøtet og bank det forsiktig med bunnen av en panne til de er ca 1 cm tykt. – Fordel brødfyllet i et jevnt lag på de to utbrettede filetene, trykk de lett fast og rull de sammen –  surr bomullssnor med ca. 5 cm mellomrom, pensle deretter med olje og ha salt og pepper på.

Grilling:

Grill pakken med søtpoteter og filetrullene ved indirekte middels varme under grilllokket til potetene er møre og rullene er jevnt brunet og har en kjernetemperatur på 63 grader (bruk termostat, stikk inn i kjøttet). Vend dem av og til underveis – Potetene trenger 40-45 minutter og rullene trenger 25-30 min – Legg gjerne potetene på grillen før kjøttet. Viktig at kjøttet får hvile i ca 15 min før det skjæres opp.

IMG_5167

Det fileten skal ha, var at det var mye smak, men noen mente at det ble litt tørt   – en av naboene hadde med en nydelig salt, som var laget av blomkål, rødløk, hvitløk, epleeddik, sukker, creme fresch og salt og pepper, blandingsforhold etter humør og smak og behag, denne er visst veldig lett og lage og det var en fortreffelig, litt syrlig smak. Svinefiletruladen skulle hatt en saus til eller en god ost, gjerne philadelphia ost sammen med stffingen –  da ville den blitt mer juicy. – men alt i alt en rett som er prøvd og vil bli laget igjen men med noen andre ingredienser…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *