Hva er bedre enn å ha den årlige duegrillingsen når varmegradene er godt over 20 og damene konkurrerer om å ha de korteste skjørtene, mens gutta er i kledd halvlange shorts og tettsittende T-shirts. I dag var en sånn dag.. Dette er en tradisjon hvert år der venner blir invitert for å ta del i en av naboens spesialiteter som går av stabelen i mai/ juni hvert år. På denne tiden av året er alle opptatt med sitt og har tette program før sommerferien – men når invitasjon til duegrillingsen kommer så er det sjelden de vil melde avbud og det er vi virkelig glade for… Vanligvis er vi en glad gjeng på 14 – 20 personer som samles for å spise grillede duer og skravle til lyse morratimer – Denne gangen ble det også en selskapslek der «lille Willy» virkelig fikk kjørt seg – til stor fornøyelse for alle bortsett fra stakkars lille Willy… 🙂
Vi forsøker alltid å ha en hyggelig ramme rundt grillingsene våre, men dette er en av de gangene vi gjør oss litt ekstra flid. Bua blir omorganisert til langbord, og det legges omtanke bak pyntingen. I år var virkelig været på vår side med sol og god temperatur som gjorde det mulig å sitte ute hele natta J.
Her ser dere et glimt av bordet før det er helt ferdig, og et bilde av serviettene som vi synes sier noe viktig og samtidig litt om naboens 😉
Det tar litt tid å filetere 50 duer (100 duebryst), men en god lydbok mens man holder på, er å anbefale. Det gjør jobben gildere og tida går fortere.
30 duer ble lagt i “allround” marinaden og krydret godt med viltkrydder fra Santa Maria og 20 duer ble lagt i hvitløksmarinade og krydret med Erlings viltkrydder
Det ser utrolig godt ut allerede når det ligger i marinaden 🙂
Duene lå i marinaden ca 6 timer.
I mellomtida ble det klargjort for grateng. Framgangsmåten Fiinner dere i et tidligere innlegg.
Denne gangen ble det blomkålgrateng med gulrøtter, ost, skinkestrimler og sprøstekt bacon. En vinner hver gang.
I tillegg laget vi en grønnsaksblanding av squash, rød paprika, charlottløk og gulrøtter – smaker kjempegodt, samtidig som det er vakre farger sammen på tallerkenen.
Middagen ble avsluttet med aldeles nydelig irsk dessert ( Mother in laws, Sunday treat) – som er en av naboens venners spesialiteter og som vi fikk glede av å nyte. Desserten består av frukt, gresk yoghurt og brunt sukker – en fantastisk avslutting på duegrillingsen…
Det var flere som aldri har smakt duer, muligens var de litt skeptiske, men det var en sann fryd å se hvordan ansiktene gikk fra skeptisk undring til store smil og strålende tilbakemeldinger. Nok en gang har noen flere fått anledning til å spise grillede duer ala naboens og flere vil bli invitert senere…. Kvelden ble akkurat så hyggelig og morsom som vi håpet på – med gode naboer og venner så ble det en kveld som varte til klokka nattish…
Siste kommentarer